Significant transformation in Sydney's Inner West.

This large house located on the Iron Cove peninsula in Sydney's Inner West underwent an extensive renovation.

ILI was engaged to optimise the spatial plan and design a state-of-the-art kitchen, two bathrooms and multi-functional laundry for a busy family with young kids. 

We kept the original architectural elements in the front part of the house and used these classical elements to design a transitional home with large proportions and some contemporary Hamptons influences.

The owners love white, but wanted some contrast and drama, which was introduced throughout, from the black window frames and bi-folds to the striking mosaic navy blue feature wall in the master ensuite. 

The chef's kitchen is twice the size of the original and comes with a clever hideaway pantry behind a sliding door. 

We have radically transformed this house into an elegant but homely residence, which is this family's dream home.


Shown as 3D visual realisations and renders

 

Kitchen render_Front.png
Kitchen_Side view1.png
Kitchen_Isometric View1.png