Downsizing to a smaller house, this couple were seeking seclusion and a warm, inviting home in which they could relax and entertain.

The house had good bones but was in need of an update. The brief was to remodel the kitchen, pantry and guest bathroom, design joinery and decorate the living areas on the lower level of the house. Our clients had a penchant for contemporary Danish design and Aboriginal art; we married Danish influences with indigenous motifs and chose a fairly monochromatic palette of warm greys, black and white, overlaid with textural wallpaper, window treatments and soft furnishings.

Date
AUGUST 2017
Photography
AMANDA PRIOR

In the living room, we retained some of the owners’ Aboriginal art and carried its graphic, textural nature in the medley of soft furnishings. The bifold doors open up to a north facing terrace allowing for inside / outside entertainment options all year round.

The resurfaced timber floors that provide warmth and ease of maintenance were continued throughout the kitchen and dining area and on the staircase leading to the upper level.

Kind Words

“Ioanna very much nailed our brief. We get a lot of compliments from family and friends on our new home and the ambiance the changes have created.”

JANICE
CREMORNE

We designed a beautiful floating sideboard in the same European oak veneer and charcoal finish as the adjoining kitchen to maintain continuity of style and flow.

Ready to start your design journey?
Get In touch