A complete renovation transforms the 'heart' of this home.

A cavernous living area that once housed a 20+ year old kitchen, dining room and central brick fireplace was opened up into a multi-functional space for a busy family of six.

The new space accommodates a large transitional kitchen that incorporates the original house brick wall so loved by the owners, a living area and separate dining space as well as a light-filled home office that overlooks the garden.

A palette of calming blues highlights the refinished walnut timber floors, while the soaring vaulted ceilings are punctuated by a striking large-scale chandelier in the dining area and the repetition of black pendants above the kitchen island bench.

This is a cohesive transitional space that successfully blurs the line between traditional and contemporary and invites the owners to linger and enjoy

  
Photography by Felix Forest
 

Residential interiors - Woolwich House
160902 - IOANNA LENNOX - 4 WERAMBIE ST-029.jpg